Ezt a pogácsát a nagymamám csinálta mindig..és úgy nevezte,hogy: krumpli bogácsa.Ha csak mamáékra gondolok, az orromban érzem az édes és sós süteményei illatát,ahogy a konyhából áramlik és megérinti az arcomat..Az első amit magam előtt látok, a mama arca, ahogy gyűrött de vidám arcával,kendőjében és kötényében arra koncentrál,hogy mennyei finom desszertet készítsen az unokáinak.Néha csak néztem ahogy az egyszerű és tiszta szeretet árad belőle, és úgy dolgozik,ahogy még a dédnagyanyjától tanulta...Csodáltam apró kezeit, ahogyan dagasztotta a tésztát.. mindig jutott egy kis előkóstoló a legkisebb unokájának(nekem).A következő kép, amire kicsiként emlékszem, hogy mindig a Ferenc papa kézzel verte a habot Ági mamának amikor csak kellett a süteménybe.. annál szebb/finomabb habot én még nem ettem.De a kalandozásnak most vége, mert jönnie kell a legpuhább krumpli pogácsa receptnek.
Hozzávalók:
-
500 g liszt
-
500 g krumpli (ez a pucolt mennyiség)
-
125 g vaj
-
1 csomag szárított élesztő
-
1 tojás sárgája
-
1 evőkanál só
-
2 dl tej vagy víz+ 1 evőkanál cukor