A legelső receptem a blogon a frissen elkészült mindenmentes kakaós csiga.Amíg alszik a pici,addig elkészíthetem a délutáni meglepetés uzsonnáját, nem mellesleg a mi uzsonnánkat.Most annyit újítottam, hogy házi rizstejjel (később lesz recept) és fahéjjal készült. Annyira nagy lett a sikere, hogy alig maradt, bár úgy gondolom ebből a finomságból nincs olyan mennyiség amit egy család egy ültő helyében el ne tudna pusztítani.
Hozzávalók:
tészta:
-
40 dkg liszt
-
2,5 dl rizstej
-
1 csomag szárított élesztő+2 evőkanál cukor
-
2 evőkanál cukor
-
1 kávéskanál só
töltelék:
-
2-3 evőkanál olaj
-
6 evőkanál nesquick kakaó
-
1-1,5 kávéskanál fahéj 3 evőkanál porcukorban
Az élesztőt a langyos cukros rizstejben felfuttatom.
Amíg az élesztő elkészül, addig a száraz összetevőket(liszt,cukor,só) összekeverem egy nagy tálban.
Amikor felfutott az élesztő hozzá adom a liszthez és robotgéppel kb 10 percig dagasztom.
Egy tálat vékonyan olajjal ki kenek, és bele teszem a tésztát, majd a tetejét is bekenem vékonyan az olajjal.
körülbelül 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztem. Amikor megkelt a tészta eg
y lisztezett felületen kb.4-5 mm-es téglalapra nyújtom.
A tetejét megkenem az olajjal és rá szórom a kakaót. A fahéjt össze keverem a porcukorral és ezt is rá szórom a tésztára.
Eközben elő melegítem a sütőt 180 fokra.
VIszonylag szorosan feltekerem és kb két ujjnyi sávokban egy éles késsel fel szeletelem.
Sütőpapírral kibélelek egy nagytepsit és szellősen bele teszem a csigákat.
kb 20
perc alatt aranybarnára sül.
Jó étvágyat! :)