avagy családi kedvencek kicsiknek és nagyoknak

Tejbevonó a konyhában

Tejbevonó a konyhában

Pihe puha túrós briós

tojás nélkül

2016. szeptember 20. - Tejbevonó

 img_1149.JPG

 

Nagyon benne vagyok most a túró használatában, ennek örömére két napon keresztül 2 különböző túrótortát csináltam, illetve a megmaradt túrót ma szerettem volna felhasználni.

Időközben míg kelt a tészta, a férjem fahéjas csigát szeretett volna, így el feleztem a tésztát és a krémet is a felére kellett csökkenteni. De a receptben le írom a tésztához való mennyiséget. 

Jégcukorra, porcukorral érdemes tálalni. Avagy a mi esetünkbe fahéjas csigával :)

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt

  • 1/2 csomag szárított élesztő

  • 1 bögre rizstej(vagy tej)+1 kanál cukor

  • 40 g olaj

  • 50 g cukor

  • 1 db vaníliás cukor

  • 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 dkg túró

  • 5-10 dkg cukor

  • 1 vaníliás cukor

  • 4 evőkanál rizstej(vagy tej)

A tésztához felfuttatom az élesztőt a langyos,cukros tejben.

A cukrokat és a lisztet, sót összekeverem, majd ha az élesztő felfutott hozzá adom az olajat is.

Fényesre(hólyagosra) dagasztom géppel a tésztát, majd 1 órára meleg helyen meg kelesztem.

Közben összekeverem a tölteléket.

kinyújtom téglalap alakúra és kb fél cm vastagra.

Majd óvatosan, egy vékony csík tölteléket teszek a tészta hosszabbik oldalára, majd áthajtom a szélét és le vágom a csík mentén. Ezt megcsinálom még 2-3 alkalommal. Az így kapott rudakat ketté vágom, majd csigákat tekerek belőle.

Sütőpapíros tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm.

A tetejét meg lehet kenni tejjel agy tojással, ha szeretnénk színt a briósnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tejbevono.blog.hu/api/trackback/id/tr1311730813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása