avagy családi kedvencek kicsiknek és nagyoknak

Tejbevonó a konyhában

Tejbevonó a konyhában

Rizstej házilag

tehát alternatív/vegán tej

2016. augusztus 25. - Tejbevonó

Ez egy pofonegyszerű házi, növényi tej, amit nyugodtan adhatunk tejérzékeny babáknak, illetve ételeket, süteményeket nyugodtan készíthetünk vele. Ízlés szerint hozzá adhatunk cukrot, fahéjt, kakaót. Amit csak szemünk, szánk el tud képzelni. Nekünk általában reggeliként műzlivel, süteményben, vacsorához szokott jelen lenni. :) Fontos tudni, hogy steril,lezárható üvegben 3-4 napig hűtőben tárolva eláll. Felhasználás előtt érdemes felrázni. Illetve a készítése során 2 termék fog létre jönni. 1. maga a rizstej, 2. a rizs maradéka, egy olyan jellegű étel mint a tejberizs. Mi az utóbbit adjuk a picurnak általában vacsorára egy kis kakaóval. img_0391_1.JPG

Hozzávalók:

  • 50g rizs (A minőségű)

  • 800ml víz

  • és egy turmixoló/botmixer

A rizst felöntöm a vízzel egy lábasban,úgy, hogy ellepje a rizst kb. 3szor. Felteszem közepes lángra, idő közönként kevergetve forralom.

Amikor felforrt és tejfehér lett a víz, leszűröm egy hőálló edénybe,ez lesz az "első

fejés", majd a maradék vízzel felöntöm a rizst és újra forralom.

Amikor megint újra felforrt, akkor ki kapcsolom alatta a lángot és fel turmixolom.Ezt is bele szűröm az "első fejésbe". (Érdemes sűrűn kevergetni a szűrőben, mert ez már sűrűbb) A "tejberizs" mehet egy másik üvegbe, és azt is el lehet fogyasztani, akár rizspuding is lehet belőle.

majd befőttesüvegekbe adagolom és forrón le zárom.

Ha ki hűlt, mehet a hűtőbe. Nekem a bal oldali kis üvegben van a rizspép. 

Egészségetekre! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tejbevono.blog.hu/api/trackback/id/tr9911648978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása