avagy családi kedvencek kicsiknek és nagyoknak

Tejbevonó a konyhában

Tejbevonó a konyhában

Hamis mézes puszedli

méz nélkül is tökéletes, lekvárral töltött

2016. szeptember 07. - Tejbevonó

 

img_1553.JPGN

Ezt a receptet azért hoztam össze, mert nagyon vágytam ebben a nagy melegben, egy kis hűsítőre,ami igazából el hozza a karácsony ízét. A tetejét karamellel öntöttem le.
Nagyon ízletes lett, meg is lehet tölteni, másféle ízzel is, például csokival vagy pudinggal is.
Ez egy hihetetlen gyors recept, mert a keveréssel és sütéssel együtt 20 perc alatt el készül.

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor

  • 1 bögre tej

  • 10 dkg vaj

  • 3 kávéskanál mézeskalács fűszer keverék

  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

  • 50 dkg liszt

  • 2 db tojássárgája

  • 1 csipet só

  • 4 evőkanál lekvár

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A cukrot lábasban felolvasztom és lassan bele keverem a tejet és a vajat(még hidegen).Ebből lesz a karamel(nem nem a tetejére kell, hanem a  méz helyett a sütibe)

Ha elolvadt a vaj, a fűszereket is hozzáadom. Majd félre teszem hűlni.A szódabikarbónát és a lisztet, sót el keverem alaposan és hozzá adom a tojássárgákat illetve a karamelt(de nem szabad teljesen ki hűteni!)

Ezeket alaposan el keverem és kinyújtom nagyjából 1 cm magasra, majd pogácsa szaggatóval ki szaggatom és a közepébe egy kis lekvárt teszek, és össze csipkedem a széleit és gombóccá formálom.

Sütőpapíros tepsibe teszem és kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://tejbevono.blog.hu/api/trackback/id/tr9111686933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása